takeda

Semintra

telmisartan

Ce este Semintra?


Semintra este un medicament de uz veterinar care conţine substanţa activă telmisartan. Este disponibil sub formă de soluţie orală de 4 mg/ml.


Pentru ce se utilizează Semintra?


Semintra se utilizează pentru reducerea proteinuriei (nivelul de proteine din urină). Aceasta poate apărea în boala renală cronică (pe termen lung) la pisici, o boală frecventă la pisicile în vârstă, caracterizată printr-o deteriorare progresivă în timp a funcţiei renale.


Doza recomandată este de 1 mg telmisartan/kg de greutate corporală, administrat o dată pe zi pe cale orală cu ajutorul seringii de măsurare furnizate.


Cum acţionează Semintra?


Substanţa activă din Semintra, telmisartanul, este un „antagonist al receptorului angiotensinei II”, ceea ce înseamnă că blochează acţiunea unui hormon din organism numit angiotensină II. Angiotensina II este un vasoconstrictor puternic (o substanţă care îngustează vasele sanguine). Prin blocarea receptorului de care se leagă în mod normal angiotensina II, telmisartanul împiedică efectul

hormonului, permiţând dilatarea vaselor de sânge. Aceasta determină scăderea tensiunii arteriale şi, prin urmare, a nivelului de proteine din urină, ceea ce poate încetini progresia bolii renale.


Cum a fost studiat Semintra?


Semintra a fost comparat cu benazepril (un alt medicament de uz veterinar pentru reducerea proteinuriei) într-un studiu care a cuprins 224 de pisici, având în general vârsta peste 11 ani, cu boală renală cronică. Principalul indicator al eficacităţii a fost capacitatea de reducere a proteinuriei.


Ce beneficii a prezentat Semintra pe parcursul studiilor?


Semintra a fost la fel de eficace ca benazeprilul în ceea ce priveşte reducerea proteinuriei la pisicile cu boală renală cronică. Semintra a determinat scăderea nivelului de proteine din urină în primele şapte zile de la începerea tratamentului.


Care sunt riscurile asociate cu Semintra?


Efecte secundare uşoare trecătoare la nivelul intestinului au apărut rar (observate la 1 până la 10 animale din 10 000) (în ordine descrescătoare a frecvenţei) în cazuri uşoare şi puţin frecvente de regurgitaţie, vărsături, diaree sau scaune moi. De asemenea, se poate observa o scădere a tensiunii arteriale şi a nivelului de globule roşii.


Pentru lista completă a efectelor secundare raportate asociate cu Semintra, consultaţi prospectul.


Semintra este contraindicat la pisicile gestante sau aflate în perioada de lactaţie. De asemenea, este contraindicat la animalele care sunt hipersensibile la telmisartan sau la oricare dintre celelalte ingrediente.


Care sunt măsurile de precauţie pentru persoana care administrează medicamentul sau intră în contact cu animalul?


Dacă Semintra este înghiţit accidental, trebuie să fie consultat imediat medicul şi să i se arate prospectul sau eticheta. Persoana care administrează Semintra trebuie să evite contactul cu ochii. În cazul contactului cu ochii, aceştia trebuie clătiţi cu apă. Trebuie spălate mâinile după administrarea medicamentului. Femeile însărcinate trebuie să ia măsuri speciale de precauţie pentru evitarea contactului cu produsul. Persoanele care sunt hipersensibile la telmisartan sau la alţi antagonişti ai receptorului angiotensinei II trebuie să evite contactul cu Semintra.


De ce a fost aprobat Semintra?


Comitetul pentru medicamente de uz veterinar (CVMP) a concluzionat că beneficiile Semintra sunt mai mari decât riscurile asociate pentru indicaţiile aprobate şi a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru acest produs. Raportul beneficiu-risc este disponibil în modulul Dezbaterea ştiinţifică din prezentul EPAR.


Alte informaţii despre Semintra:


Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Semintra, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 13.02.2013. Informaţiile privind modul de eliberare a acestui produs pot fi găsite pe etichetă/ambalajul exterior.


Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată la 13.02.2013.


EMA/807628/2012 EMEA/V/C/002436


Rezumat EPAR destinat publicului


Semintra

telmisartan


Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR). Scopul documentului este să explice modul în care evaluarea efectuată de Comitetul pentru medicamente de uz veterinar (CVMP), în baza documentaţiei furnizate, a condus la recomandările privind condiţiile de utilizare.


Prezentul document nu poate înlocui o discuţie directă cu medicul veterinar. Dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare privind starea de sănătate sau tratamentul animalului dumneavoastră,

adresaţi-vă medicului veterinar. Dacă doriți informații suplimentare pe baza recomandărilor CVMP, citiți

modulul Dezbaterea științifică (care face parte, de asemenea, din EPAR).


Pagina de pornire
A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V Z
BalgarskiCestinaDanskDeutschEesti-keelEllinikaEnglishEspanolFrancaisItalianoLatviesu-valodaLietuviu-kalbaMagyarMaltiNederlandsPortuguesSlovencinaSlovenscinaSuomiSvenska

© 2015.