chugai

Nobivac Myxo-RHD

Virus RHD viu, vector de mixomatoză, tulpina 009

Ce este Nobivac Myxo-RHD?


Nobivac Myxo-RHD este un vaccin care conţine virusul RHD viu, vector de mixomatoză, tulpina 009. Acesta este disponibil sub formă de liofilizat (substanţă uscată prin congelare) şi solvent din care se prepară o suspensie injectabilă.


Pentru ce se utilizează Nobivac Myxo-RHD?


Nobivac Myxo-RHD se utilizează la iepuri cu vârsta de minim cinci săptămâni pentru reducerea numărului de decese şi a semnelor clinice asociate mixomatozei (tumori de piele cauzate de virusul mixomatozei) şi pentru prevenirea deceselor cauzate de boala hemoragică la iepuri (RHD), o boală care determină formarea de cheaguri de sânge, provocată de virusul RHD.


Cum acţionează Nobivac Myxo-RHD?


Ca toate vaccinurile, Nobivac Myxo-RHD acţionează „învăţând” sistemul imunitar (sistemul natural de apărare al organismului) cum să se apere împotriva unei boli. Acesta conţine o tulpină slăbită de virus al mixomatozei, care a fost modificată genetic pentru a putea produce o proteină a virusului RHD. Atunci când vaccinul se administrează iepurilor, sistemul imunitar al animalelor recunoaşte materialele virale de mixomatoză şi RHD ca fiind „străine” şi produce anticorpi împotriva acestora. În viitor, dacă


iepurii sunt expuşi la oricare dintre virusuri, sistemul imunitar va putea reacţiona mai rapid. Acest mecanism va ajuta la protejarea împotriva bolilor.


Cum a fost studiat Nobivac Myxo-RHD?


Au fost desfăşurate 15 studii de teren şi de laborator, în care iepuri vaccinaţi cu Nobivac Myxo-RHD au fost comparaţi cu iepuri nevaccinaţi pentru a determina instalarea şi durata imunităţii împotriva virusurilor mixomatozei şi RHD.


Ce beneficii a prezentat Nobivac Myxo-RHD pe parcursul studiilor?


Studiile au demonstrat că Nobivac Myxo-RHD este eficace în asigurarea imunităţii împotriva mixomatozei şi RHD la trei săptămâni după vaccinare şi că imunitatea este încă prezentă după un an. Iepurii care au fost vaccinaţi cu Nobivac Myxo-RHD au prezentat mai puţine semne de mixomatoză, mai mulţi anticorpi împotriva virusului RHD în sânge şi o rată mai scăzută a mortalităţii decât iepurii nevaccinaţi.


Care sunt riscurile asociate cu Nobivac Myxo-RHD?


Se poate produce o creştere temporară a temperaturii corporale de 1-2°C. De asemenea, ar putea apărea o umflătură mică şi nedureroasă la locul injectării în primele două săptămâni de la vaccinare. Umflătura se resoarbe complet până la sfârşitul celei de-a treia săptămâni.


Care este perioada de aşteptare?


Perioada de aşteptare este perioada de timp dintre administrarea medicamentului şi sacrificarea animalului şi utilizarea cărnii pentru consum uman. Perioada de aşteptare pentru Nobivac Myxo-RHD este de zero zile.


De ce a fost aprobat Nobivac Myxo-RHD?


Comitetul pentru produse medicamentoase de uz veterinar (CVMP) a concluzionat că beneficiile Nobivac Myxo-RHD sunt mai mari decât riscurile asociate atunci când se utilizează pentru reducerea numărului de decese şi a semnelor clinice asociate mixomatozei şi pentru prevenirea deceselor cauzate de boala hemoragică la iepuri. Comitetul a recomandat acordarea unei autorizaţii de introducere pe piaţă pentru Nobivac Myxo-RHD. Raportul beneficiu/risc poate fi găsit în modulul dezbaterii ştiinţifice din prezentul EPAR.


Alte informaţii despre Nobivac Myxo-RHD:


Comisia Europeană a acordat Intervet International BV o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Nobivac Myxo-RHD, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 07/09/2011. Informaţiile privind eliberarea pe bază de reţetă a acestui produs pot fi găsite pe etichetă/ambalajul exterior.


Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 07/09/2011.


Nobivac Myxo-RHD

EMA/632740/2011 Pagina 2/2


EMA/632740/2011 EMEA/V/C/002004


Rezumat EPAR destinat publicului


Nobivac Myxo-RHD

Virus RHD viu, vector de mixomatoză, tulpina 009


Prezentul document este un rezumat al Raportului european public de evaluare. Scopul documentului este să explice modul în care evaluarea efectuată de către Comitetul pentru produse medicamentoase de uz veterinar (CVMP), în baza documentaţiei furnizate, a condus la recomandările privind condiţiile de utilizare.


Prezentul document nu poate înlocui o discuţie directă cu medicul veterinar. Dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare privind starea de sănătate sau tratamentul animalului dumneavoastră,

adresaţi-vă medicului veterinar. Dacă doriţi informaţii suplimentare pe baza recomandărilor CVMP, citiţi Dezbaterea ştiinţifică (care face parte, de asemenea, din EPAR).


Pagina de pornire
A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V Z
BalgarskiCestinaDanskDeutschEesti-keelEllinikaEnglishEspanolFrancaisItalianoLatviesu-valodaLietuviu-kalbaMagyarMaltiNederlandsPolskiPortuguesSlovencinaSlovenscinaSuomiSvenska

© 2015.