Pagina de pornire Pagina de pornire
AstraZeneca

MS-H Vaccine
Mycoplasma synoviae (live)


PROSPECT

Vaccin MS-H picături oftalmice, suspensie


  1. NUMELE ŞI ADRESA DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE COMERCIALIZARE ŞI A DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE FABRICARE, RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIILOR DE PRODUS, DACĂ SUNT DIFERITE


    Deţ ină torul autorizaţ iei de comercializare:


    Pharmsure Veterinary Products Europe Limited 4 Fitzwilliam Terrace

    Strand Road

    Bray WICKLOW A98 T6H6

    Ireland


    Producă tor responsabil pentru eliberarea seriei:


    Laboratoire LCV

    Z.I. du Plessis Beuscher 35220 Chateaubourg

    France


  2. DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR


    Vaccin MS-H picături oftalmice, suspensie


  3. DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)


    Picături oftalmice, suspensie

    Suspensie translucidă de culoare roşie-portocalie până la galben deschis. O doză (30 µl) conţine:

    Substanţă activă:

    Tulpină de Mycoplasma synoviae MS-H vie atenuată termosensibilă, cel puţin 105,7 CCU*

    *Unităţi de modificare a culorii


    Alte ingrediente:

    Mediu Frey modificat conţinând fenol roșu și ser porcin


  4. INDICAŢIE (INDICAŢII)


    Pentru imunizarea activă a viitorilor pui broileri reproducători, a viitoarelor găini ouătoare şi reproducătoare şi a viitoarelor găini ouătoare începând de la vârsta de 5 săptămâni, pentru reducerea leziunilor sacilor alveolari şi reducerea numărului de ouă cu formare anormală a cojii cauzată de Mycoplasma synoviae.


    Instalarea imunităţii: 4 săptămâni de la vaccinare.

    S-a demonstrat că durata imunităţii în vederea reducerii leziunilor sacilor alveolari este de 40 săptămâni post-vaccinare.

    Durata imunităţii în vederea reducerii numărului de ouă cu formare anormală a cojii nu a fost încă demonstrată.


  5. CONTRAINDICAŢII


    Nu există.


  6. REACŢII ADVERSE


    Nu există.


    Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.


  7. SPECII ŢINTĂ


    Pui de găină.


  8. POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE


    Utilizare oculară.


    Puii trebuie vaccinaţi o singură dată prin aplicarea unei singure picături oftalmice (30 µl) începând de la vârsta de 5 săptămâni şi cu cel puţin 5 săptămâni înainte de începerea perioadei de ouat.


  9. RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ


    Pui de găină începând de la vârsta de 5 săptămâni


    Trebuie să se administreze o doză de 30 l prin picurare în ochi.


    • Decongelaţi rapid flaconul nedeschise la o temperatură cuprinsă între 33 şi 35°C în decursul unei perioade de 10 minute într-o baie de apă termostatică. Nu decongelaţi la temperaturi mai înalte sau în intervale mai mari de timp. Utilizaţi la temperatura camerei (22-27°C) în decurs de 2 ore de la decongelare. Omogenizaţi conţinutul flaconului agitându-l uşor în timpul decongelării. Răsturnaţi flaconul de mai multe ori după decongelare pentru a asigura resuspendarea conţinutului.

    • Îndepărtaţi sigiliul de aluminiu şi dopul de cauciuc înainte de a utiliza un vârf de pipetă de plastic sau alt dispozitiv de administrare. Utilizaţi o pipetă gradată sau un dispozitiv gradat pentru a distribui o picătură de 30 µl de vaccin. Evitaţi introducerea de contaminanţi.

    • Ţineţi pasărea cu capul înclinat într-o parte. Răsturnaţi flaconul picurător sau pregătiţi dispozitivul permiţând formarea unei singure picături la vârf care să cadă liber în ochiul deschis, inundându-l uşor. Picătura (înainte de eliberare) şi vârful NU trebuie să atingă suprafaţa ochiului.


      Aşteptaţi ca pasărea să clipească înainte de a-i da drumul.


  10. TIMP (TIMPI) DE AŞTEPTARE


    Zero zile.

  11. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE


    A nu se lăsa la vederea si îndemâna copiilor..


    Vaccinul MS-H trebuie întotdeauna protejat de lumina directă. A se păstra la congelator la temperaturi sub -70°C timp de maxim 4 ani. După scoaterea din congelator, este permisă depozitarea suplimentară pe termen scurt la sau sub temperatura de -18°C timp de cel mult 4 săptămâni. Vaccinul nu trebuie depozitat iar la temperatura de -70°C după depozitarea la sau sub temperatura de -18°C. După decongelare, se va utiliza în decurs de 2 ore.


    A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.


  12. ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)


    Precauţii speciale pentru utilizare la animale


    Nu se utilizează la păsări în perioada de ouat și în interval de 5 săptămâni înainte de începerea perioadei de ouat. Vaccinaţi toate păsările dintr-un efectiv în acelaşi timp.

    Nu se utilizează antibiotice cu activitate anti-Mycoplasma cu 2 săptămâni înainte sau la 4 săptămâni după vaccinare. Astfel de antibiotice includ, de exemplu, tetraciclina, tiamulina, tilozina, chinolonele,

    lincospectinul, gentamicina sau antibioticele macrolidice.


    În cazul în care trebuie să se utilizeze antibiotice, trebuie acordată întâietate celor fără activitate anti- Mycoplasma, cum ar fi penicilina, amoxicilina sau neomicina. Acestea nu trebuie administrate în decurs de 2 săptămâni de la vaccinare.


    • Trebuie vaccinate doar efectivele de păsări fără anticorpi împotriva MS (M. synoviae).

      Vaccinarea trebuie efectuată la păsări fără MS cu cel puţin 4 săptămâni înainte de expunerea anticipată la tulpini virulente de MS.

    • Puicuţele trebuie testate mai întâi pentru depistarea infecţiei cu M. synoviae. Testarea prezenţei M. synoviae în cadrul efectivului se realizează, în mod normal, prin intermediul

      testului seric rapid de aglutinare (RSAT), probele de sânge fiind analizate în decurs de 24 de ore de la recoltare.

    • Tulpina vaccinală se poate transmite de la păsările vaccinate la cele nevaccinate, inclusiv la specii sălbatice. Acest lucru se poate întâmpla pe întreaga durată de viaţă a păsării

      vaccinate. Trebuie luate măsuri speciale pentru evitarea transmiterii tulpinii vaccinale la alte specii de păsări. .

    • Deosebirea dintre tulpinile de teren şi tulpina vaccinală de M. synoviae poate fi realizată prin intermediul clasificării Hammond sau al testului de lichefiere de înaltă rezoluţie (HRM) de către un laborator.

    • Infecţia cu M. synoviae induce un răspuns pozitiv trecător prin anticorpi la Mycoplasma gallisepticum. Deşi nu sunt disponibile date pe acest subiect, este probabil ca vaccinarea

      cu acest produs să inducă, de asemenea, un răspuns pozitiv prin anticorpi la Mycoplasma gallisepticum şi, prin urmare, poate interfera cu monitorizarea serologică a Mycoplasma

      gallisepticum. Dacă este necesar, o diferenţiere suplimentară a celor 2 specii de Mycoplasma se poate efectua prin utilizarea tehnicii PCR într-un laborator. Probele care pot fi utilizate pentru PCR includ exudate prelevate din focare patologice precum traheea,

      despicătura palatină, sacii alveolari sau articulaţiile.

    • Tulpina vaccinală poate fi detectată în căile respiratorii ale puilor de găină până la 55 de săptămâni de la vaccinare.

    • Nu există informaţii disponibile referitoare la siguranţa şi eficacitatea acestui vaccin când este utilizat cu alt produs medicinal veterinar. Decizia utilizării acestui vaccin înainte sau după orice alt produs medicinal veterinar va fi stabilită de la caz la caz.

    • A nu se amesteca cu niciun alt produs medicinal veterinar.

      Precautii speciale care vor fi luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale:

    • Pentru a evita leziunile cutanate şi oculare care se pot produce prin manipularea flaconului congelat, trebuie purtate echipament de protecţie personal constând din mănuşi şi ochelari de protecţie. .

    • Dacă stropi de vaccin pătrund accidental în ochii operatorului, ochii şi faţa trebuie spălate cu apă din abundenţă pentru a evita orice potenţială reacţie cu constituenţii mediului de cultură.


  13. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ


    Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.


  14. DATE ÎN BAZA CĂRORA A FOST APROBAT ULTIMA DATĂ PROSPECTUL


    .


  15. ALTE INFORMAŢII


Flacon din plastic LDPE de 30 ml (1000 doze) cu dop de cauciuc butilic şi sigilat cu un capac de aluminiu.


Numărul deţinătorului autorizaţiei de comercializare: EU/2/11/126/001 Se eliberează numai pe bază de reţetă veterinară.