Pagina de pornire Pagina de pornire

Ceplene
histamine dihydrochloride

Prospect: Informaţii pentru utilizator


Ceplene 0,5 mg/0,5 ml soluţie injectabilă

diclorhidrat de histamină


imageAcest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranță. Puteţi să fiţi de ajutor raportând orice reacţii adverse pe care le puteţi avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reacţiilor adverse.


Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conține infomații importante pentru dumneavoastră.



Metoda


  1. Găsiți un loc confortabil, bine iluminat să vă aşezaţi şi unde să puteţi să staţi în poziţie culcat pe spate. Aşezaţi seringile pregătite anterior cu IL-2 şi Ceplene, precum şi tamponul cu alcool, pe o suprafaţă la îndemâna dumneavoastră. Pentru siguranţa dumneavoastră, este foarte important să staţi într-un loc unde puteți să vă sprijiniți sau să vă culcați, atunci când efectuați injecțiile.

  2. Injectaţi IL-2 după cum aţi fost instruit.

  3. Aşteptaţi 1 până la 3 minute.

    image

  4. Decideţi locul unde veţi injecta Ceplene. Puteţi alege injectarea la nivelul părţii interne sau externe a coapselor, braţelor sau abdomenului. Ceplene şi IL-2 nu se injectează în aceeaşi regiune. De exemplu, dacă injectaţi IL-2 în braţul stâng, puteţi injecta Ceplene în coapsa dreaptă sau stângă, în abdomen sau în braţul drept. Schimbaţi de fiecare dată locul de injectare. Pentru locuri posibile de injectare, vezi Figura 4.


    Figura 4


  5. Asigurați-vă că zona de piele selectată este neacoperită. Utilizaţi un tampon cu alcool medicinal pentru a curăţa pielea. Lăsaţi zona respectivă să se usuce timp de 10 secunde.

    image

  6. Prindeţi o porţiune din pielea curăţată între degetul mare şi arătător, fără a strânge prea tare. Vezi Figura 5.


    Figura 5


    image

  7. Ţineţi acul în poziţie verticală (90°) sau la un unghi de 45° faţă de piele şi inseraţi acul în piele cât de mult posibil printr-o mişcare rapidă. Acul trebuie inserat sub piele fără să pătrundă prin vase de sânge. Vezi Figura 6.


    Figure 6


  8. Retrageţi uşor pistonul. Dacă apare sânge, nu injectați Ceplene deoarece acul a intrat într-un vas de sânge. Retrageţi seringa şi aruncaţi-o conform instrucţiunilor de eliminare. Folosiţi consumabile noi şi începeţi procedura din nou, chiar dacă au trecut mai mult de 3 minute de la injectarea IL-2.

  9. Observaţi numerotarea de pe marginea fiecărei seringi. Fiecare cifră (0,1, 0,2, 0,3 etc.) reprezintă

    a zecea parte dintr-un mililitru (0,1 ml).

    image

  10. Apăsaţi pistonul şi injectaţi o zecime de mililitru (0,1 ml) pe minut sau mai lent, dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru. Vezi Figura 7.


    Figure 7


  11. Nu injectaţi niciodată Ceplene mai rapid sau dintr-o dată.

  12. Atunci când seringa este goală, scoateţi acul din piele.

  13. Aplicaţi o presiune uşoară cu tamponul cu alcool medicinal peste locul de injectare, fără a freca locul respectiv.

  14. Rămâneţi așezat sau culcat timp de 20 minute după injectarea Ceplene.

  15. Eliminaţi seringa în recipientul rezistent la perforare, conform instrucţiunilor.