Startpagina Startpagina

Docetaxel Teva
docetaxel

Bijsluiter: informatie voor de patiënt


Docetaxel Teva 20 mg/0,72 ml, concentraat en oplosmiddel voor oplossing voor infusie

docetaxel


Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.


Wat bevat de injectieflacon oplosmiddel

Water voor injecties.

Hoe ziet Docetaxel Teva eruit en wat is de inhoud van de verpakking

Docetaxel Teva concentraat voor oplossing voor infusie is een heldere, visceuze, geel tot bruingele oplossing.


Elke verpakking bevat:

De toevoeging van de volledige inhoud van de injectieflacon met oplosmiddel aan de inhoud van de injectieflacon Docetaxel Teva 20 mg/0,72 ml concentraat voor oplossing voor infusie levert een premix concentratie van 10 mg/ml docetaxel.

  1. AANBEVELINGEN VOOR VEILIG GEBRUIK


    Docetaxel Teva is een antineoplastische stof en zoals met andere potentieel toxische stoffen dient voorzichtigheid te worden betracht wanneer Docetaxel Teva oplossingen worden gehanteerd en bereid. Het gebruik van handschoenen wordt aangeraden.


    Indien Docetaxel Teva concentraat, premix-oplossing of infusievloeistof in contact met de huid mochten komen, was dan onmiddellijk en grondig met zeep en water. Indien Docetaxel Teva concentraat, premix-oplossing of infusievloeistof in contact met slijmvliezen mochten komen, was dan onmiddellijk en grondig met water.


  2. BEREIDING TEN BEHOEVE VAN INTRAVENEUZE TOEDIENING


    1. Bereiding van de Docetaxel Teva premix-oplossing (10 mg docetaxel/ml)


      1. Indien de injectieflacons in de koelkast worden bewaard, laat dan het benodigde aantal doosjes Docetaxel Teva gedurende 5 minuten bij kamertemperatuur (beneden 25°C) staan.


      2. Zuig de volledige inhoud van de injectieflacon Oplosmiddel voor Docetaxel Teva aseptisch op in een injectiespuit waarop een naald is geplaatst, door de injectieflacon schuin te houden.


      3. Injecteer de volledige inhoud van de injectiespuit in de corresponderende Docetaxel Teva injectieflacon.


      4. Verwijder de injectiespuit en -naald en zwenk de injectieflacon met de hand gedurende 45 seconden. Niet schudden.


        Geneesmiddel niet langer geregistreerd

      5. Laat de injectieflacon met premix-oplossing gedurende 5 minuten bij kamertemperatuur staan en controleer vervolgens of de oplossing helder en homogeen is (schuimvorming is normaal, zelfs na 5 minuten, vanwege de aanwezigheid van polysorbaat 80 in de formulering).


        De premix-oplossing bevat 10 mg/ml docetaxel en dient onmiddellijk na de bereiding te worden gebruikt; de chemische en fysische stabiliteit van de premix-oplossing is echter aangetoond tijdens bewaring gedurende 8 uur bij +2°C tot +8°C of bij kamertemperatuur (beneden 25°C).


    2. Bereiding van de infusievloeistof


      1. Meer dan 1 injectieflacon met premix-oplossing kan nodig zijn om de vereiste dosis voor de patiënt te verkrijgen. Gebruik, op basis van de vereiste dosis voor de patiënt uitgedrukt in milligram, gegradueerde injectiespuiten om het overeenkomstige volume aan premix-oplossing (10 mg/ml docetaxel) uit het benodigde aantal injectieflacons met premix-oplossing aseptisch op te zuigen. Bijvoorbeeld, een dosis van 140 mg docetaxel zou 14 ml docetaxel premix- oplossing vereisen.


      2. Injecteer het benodigde volume aan premix-oplossing in een niet-PVC infusiezak of -fles met 250 ml infusievloeistof die een 5% glucose-oplossing of 9 mg/ml (0,9%) natriumchloride oplossing voor infusie bevat. Wanneer een dosis hoger dan 200 mg docetaxel toegediend moet worden, gebruik dan een groter volume aan infusievloeistof, zodat een concentratie van

        0,74 mg/ml docetaxel niet wordt overschreden.


      3. Meng de inhoud van de infusiezak of -fles met infusievloeistof door de zak of fles handmatig te keren.


      4. De Docetaxel Teva-infusievloeistof moet binnen 4 uur worden gebruikt en moet aseptisch worden toegediend als een 1-uurs infuus bij kamertemperatuur (beneden 25°C) en normaal licht.

      5. Zoals met alle parenterale producten moeten de Docetaxel Teva premix-oplossing en infusievloeistof vóór gebruik visueel worden gecontroleerd. Oplossingen met een precipitaat mogen niet worden gebruikt.


  3. AFVAL


Geneesmiddel niet langer geregistreerd

Alle materialen die bij de verdunning en toediening zijn gebruikt, dienen volgens standaardvoorschriften vernietigd te worden. Geneesmiddelen dienen niet weggegooid te worden via het afvalwaterl. Vraag uw apotheker wat u met medicijnen moet doen die niet meer nodig zijn. Deze maatregelen zullen helpen bij de bescherming van het milieu.